رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا در نشست مشترک با اعضای هیات مدیره خانه سینما تاکید کرد: پیوند مشترک بین آموزش و پرورش، شهرداری، خانه سینما و معاونتهای اجتماعی مربوطه ایجاد شود تا هنر سینما نهادینه شود.
به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، جلسه مشترک کمیته فرهنگی شورای اسلامی شهر تهران با حضور مدیرعامل و اعضای هیات مدیره خانه سینما با محوریت "بررسی مسائل و مشکلات حوزه سینما شهر تهران" برگزار شد.
در ابتدای این نشست حق شناس با بیان اینکه یکی از مباحث مهم مورد پیگیری در کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران ارتباط بین شهروندان با عرصه سینماست گفت: شهر تهران در حوزه سینما با کاستی جدی روبه روست. این کاستی هم به لحاظ کالبدی و سخت افزاری و هم تا حدودی به لحاظ ساختاری مورد بررسی است.
وی ادامه داد: نسبت صندلیها و سالنها و فضا و حجمی که سینمای امروز به خودش اختصاص داده به نسبت قبل از انقلاب نه تنها افزایش نیافته است بلکه شاهد کاهش آن بوده ایم.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر با بیان اینکه توانمندیهای سینما به لحاظ محتوایی در این ۴ دهه بعد از انقلاب رشد خوبی داشته، اما نتوانسته ایم زمینه لازم برای حضور و استفاده مخاطبین از این توانمندیها را تعریف کنیم. یکی از دغدغه جدی استفاده از ظرفیتهای سینماهای تهران بود که در خلال دو دهه اول انقلاب بخش عمده اش از دور خارج شد در حالیکه مجموعهای توانمند در خانه سینما و زیرمجموعههای آن وجود دارد.
حق شناس افزود: در چند روز گذشته خانه سینما پیرنیا در لاله زار افتتاح شد اینکه خانه سینما تصمیم گرفته است حضور خود را در بافت قدیمی و فرهنگی شهر علنی کند اتفاق خوبی است و این فضا و فرصتی را فراهم میکند که سینماهای قدیمی شهر احیاء شوند.
در ادامه جلسه مدیر عامل و اعضا خانه سینما به بحث و تبادل نظر پرداختند
منوچهر شاهسواری مدیر عامل خانه سینما ضمن تشکر از برخورد مهربانانه رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر و با اشاره به پیشرفتهای حاصل شده در نتیجه این نگاه گفت: ایدههای مشترک و قابل احترامی رد و بدل شده، اما هنوز در نظام اداره شهر یک نهاد مستقل فرهنگی هنری صنفی در دایره تصمیم گیری شکل نگرفته است.
شاهسواری بر لزوم تشکیل حلقهای از مشاورین حوزه سینما تاکید کرد که صاحب کرسی و حق باشند و زیر نظر شورای شهر اداره شود.
وی در خصوص خانه پیرنیا افزود: ساختمان پیرنیا اکنون متعلق به شهرداری است. ما باید برای بهره برداری دائمی از آن باید بطور مستقیم وارد قرارداد شویم.
مدیر عامل خانه سینما ادامه داد: ما حاضر به هر گونه تعامل با شهر و شهرداری هستیم در قبال آن شورای شهر نیز امتیازاتی برای خانه سینما قائل شود. بیش از ۷۵درصد از نیروهای ما مزد بگیر هستند مابقی اعضای خانه سینما در شرایط بد اقتصادی به سر میبرند. انتظار داریم به این موارد توجه شود. باید بین خواستهها و نیازهای واقعی تعادلی ایجاد شود در غیر اینصورت همه امور یکطرفه خواهند شد.
فاطمه معتمدآریا بازیگر و عضو هیئت مدیره خانه سینما نیز گفت:در همه جای دنیا مسولین شهری به دنبال هنرمندان میروند تا با آنها همفکری کرده و چهره شهر را تغییر دهند و نقشی در فرهنگ شهری داشته باشند در ایران برعکس آن صورت میگیرد.
معتمد آریا اضافه کرد: وقتی شهری روبه صلح و زیبایی میرود این قابلیتی یکسویه نیست و جهات گستردهای دارد. قابلیت هنرمندان بالاست، ما سالهاست اعلام آمادگی کرده ایم. در حوزه تئاتر اتفاقهای افتاده است، بطور مثال اکنون منطقه ۶ به فضای فرهنگی تبدیل شده است. این اتفاقات بالقوه وجود دارد اگر بخواهیم بالفعل شود همت مسئولین شهری را میطلبد.
معتمدآریا با گله از وضعیت بیمه سینماگران پیشنهاد کرد که شهرداری بعنوان متولی کار فرهنگی تسهیلاتی را در اختیار اهالی سینما قرار دهد و سینماگران را تحت پوشش بیمهای خود قرار دهد.
همایون اسعدیان رئیس هیئت مدیره خانه سینما نیز با ذکر این مطلب که احداث مراکز سینمایی باید با شرایط جغرافیایی کنونی ما تطبیق داشته باشد گفت: امروزه دیگر لازم نیست لاله زار احیا شود. ما اکنون در تهرانپارس و نارمک هیچ سالن سینمایی نداریم. مردم برای دیدن یک فیلم دو ساعت راه رو طی نمیکنند. در شرایط فعلی بهتر است شرایطی فراهم شود که بخشی از تفریح مردم به گذراندن وقت در سینما اختصاص داده شود.
رئیس هیئت مدیره خانه سینما افزود: حوزه سینما همراهی همیشگی خود را با نهادهای اجتماعی داشته اند. نمونه آن حادثه سیل نوروز امسال بود که ما پل بین مردم و هلال احمر بودیم. اگر مسئولین شهری با نگاه مشاور با ما در ارتباط باشند قطعا سودمند خواهیم بود.
مرتضی رزاق کریمی عضو و نائب رئیس هیات مدیره خانه سینما با ذکر این مطلب که این اولین جلسه رسمی دعوت از خانه سینما در شورای شهر میباشد گفت: هرچند دیراتفاق افتاده شده است، اما به فال نیک گرفته میشود.
کریمی ادامه داد: نقش سینما در ارتقاء فرهنگ شهرنشینی و توسعه آن بی بدیل است. برای تنظیم رابطه شهر و سینما باید چارهای اندیشید. تقاضا داریم این جلسات استمرار یابد و جایگاه حقوقی نهاد صنفی خانه سینما با شورای شهر نظامند باشد.
کامران ملکی عضو هیات مدیره خانه سینما با بیان اینکه در بسیاری از جراحیها و ترمیمهای شهری، تایید هنرمندان مهم است گفت: اکنون فرصت بسیار مهمی بین شهر و سینما جهت خدمات متقابل بوجود آمده است.
ملکی ادامه داد: ما دکتر حق شناس را بدلیل ارتباط عمیق با خانه سینما خارج از خانه سینما نمیدانیم و امروز سینما در خدمت شهر تهران خواهد بود.
روانبخش صادقی دبیر و عضو هیات مدیره خانه سینما گفت: ما نباید همواره دنبال فضاهای نوستالوژیک شهری باشیم؛ نسل جدید و جوان ما خاطرهای از لاله زار ندارند. باید بخشی از سینماها و مراکز هنری نیز در فضاهای مدرن شهری سینماها ساخته شوند.
صادقی اضافه کرد: اهالی سینما و هنر کاراییهای بالایی دارند آنها باید صاحب کرسی باشند و حرفشان اجرایی شود.
در ادامه جلسه مرادزاده با اشاره بر اینکه سینما و شهر دارای یک رابطه مادر و فرزندی هستند، گفت: سینما و شهر مرهون همدیگر هستند.
دبیر کمیته فرهنگی ادامه داد: یکی از دغدغههای ما این است که سینماها کجا واقع شوند. مردم به پردیسها علاقه زیادی دارند و عدهای سینماهای قدیمی را دوست دارند. باید با نگاه فرهنگی به سینماها نگریسته شود. امروز بحث حاکمیت تصویر است و مهمترین تکنولوژی که در اختیار ماست سینماست. سینما باید در کنار مردم و شهر قدم بزند و پیش بیاید.
سعید امیر کارشناس کمیته فرهنگی با ذکر این موضوع که یکی از دغدغههای بزرگ کمیسیون فرهنگی بحث مشارکت افراد در مسائلی است که شهر درآن درگیر است، پیشنهاد تشکیل کار گروه مشترک خانه سینما و کمیسیون فرهنگی را ارائه کرد.
در خاتمه این نشست رئیس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران بر لزوم بررسی و حل مشکلات خانه سینما و سینماگران طی گفتگوها و جلسات متعدد و ایجاد فضای تعاملی و گفتمانی برای ارتباط هنرمندان با مردم شهر تاکید کرد.
حق شناس گفت: هنر سینما دیدن فیلمی در درون خانه نیست، اتفاق خوب زمانی رخ میدهد که فیلم در محیطی دیده شود که صدها نفر آدم صف کشیده به انتظار دیدن فیلم بایستند و با هم مراوده و گفتگو داشته باشند و فضای گفتمانی تشکیل شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی خاطرنشان کرد: هدف ما ایجاد حداقل یک پردیس در هر منطقه تهران است. دهها پردیس سینمایی در حال ساخت است. شکل گیری و ایجاد سالنهای سینمایی جزء مهمترین مطالبه کمیسیون فرهنگی اجتماعی است.
حق شناس افزود: تقویت بخش خصوصی از اهداف دیگر ماست. ما از سیاستگذاریها و دخالتهای ناروا که موجب اختلال در کار سینماگران میشود جلوگیری میکنیم.
وی با تاکید بر این موضوع که نباید در روزهای عزاداری درب سینما و تاتر بسته شود ادامه داد: میشود در روزهای عزا فیلمهای متناسب در سینما و تعزیه در سالنهای تاتر برگزار شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی بیان کرد: پیشنهاد دیگر من به اداره آموزش و پرورش است. اداره آموزش و پرورش باید تدابیری اتخاذ کند که بر اساس آن دانش آموزان را با فرهنگ رفتن به سینما و دیدن فیلم ترغیب کنند. زمانهای مناسبی را انتخاب کنند و کودکان و نوجوانان را در ساعتهای خاص به سینما ببرند که در ذهن آنها خاطره جمعی رفتن به سینما متبادر شود.
حق شناس گفت: پیوند مشترک بین آموزش و پرورش، شهرداری، خانه سینما و معاونتهای اجتماعی مربوطه ایجاد شود که هر چه زودتر شاهد دور شدن مردم از عصبانیت، خشونت و تقویت نهادهای مدنی شود.
وی بر لزوم ایجاد تفاهمنامه بین شورای شهر و خانه سینما تاکید کرد و گفت: ما برای برگزاری نشستهای فصلی حل مشکلات و مصائب سینماگران اعلام آمادگی میکنیم.
|