«کارستان» مجموعه فیلمهای مستندی است که طراحی، برنامهریزی و تولید آن در بخش خصوصی از سال ۱۳۹۳ آغاز شده و تا به حال شش مستند از این مجموعه به نمایش درآمده است.
در ابتدای مراسم، مجتبی میرتهماسب به معرفی کارستان پرداخت و از اهداف تیم تشکیلدهنده این پروژه گفت.
رخشان بنیاعتماد نیز در این نشست در خصوص چگونگی شکلگیری اولیه این مجموعه، ایدهها و انگیزههای شروع آن سخنانی ابراز کرد و افزود: ای کاش ناامید نشویم و ادامه دهیم. وی ضمن تشکر از حمایت بانک سامان در مرحله پخش اظهار داشت: با این حمایت، امکان عمومی و گسترده کردن تبلیغات برای ما فراهم شد.
مجتبی میرتهماسب نیز در ادامه با برشمردن اسامی شش فیلم این مجموعه افزود: فیلم هفتم این مجموعه درباره خانم توران میرهادی، معمار نهاد کودکی در ایران ساخته شده است که در آیندهای نزدیک برای پخش عمومی آن اقدام خواهیم کرد.
وی همچنین درباره نسخههای نمایش خانگی گفت: انتظار ما این است که از نسخههای نمایش خانگی برای نمایشهای عمومی استفاده نشود. کپی غیرقانونی و سواستفاده از آثار، معضل اصلی سینمای ایران است.
فیروزه صابر در صحبتهایش در این نشست خبری گفت: کارستان تنها یک پروژه سینمایی نیست، بلکه یک جریان فرهنگی است که ایجاد شده است. این پروژه اتصال چند حلقه به هم از کارآفرینان، نهادهای کارآفرینی و گروههای سینمایی است. هدف ما ترویج و توسعه تفکر کارآفرینی است، لذا برای این پروژه یک تیم پژوهش تشکیل شد که زیر نظر زهرا عمرانی تحقیقات خود را انجام دادند.
نسخه دیویدی نمایش خانگی کارستان با مشارکت شرکت پخش شهر فرهنگ، تهیه و توزیع شده است. اویس طوفانی مدیرعامل شهر فرنگ در این نشست از دغدغههای مجموعهشان به پخش فیلمهای مهم سینمای ایران و تهیه بستههای سینماگران مطرح و مهم اشاره کرد و در ادامه به معرفی ویژگیهای بستههای دیویدیهای کارستان پرداخت: این بستهها در سه مدل عرضه شده است؛ "بسته بندی ویژه" که شامل شش فیلم با زیرنویس انگلیسی به همراه پشتصحنه هر فیلم، فیلم معرفی کارستان، آنونس پنج فیلم، گالری عکس و فایل پژوهشهای مرتبط با هر فیلم است. "بستهبندی عادی" بدون بخشهای جانبی و "تکنسخه" از هر فیلم. همه این محصولات از امروز در فروشگاههای فرهنگی سراسر کشور توزیع شده است.
میرتهماسب ضمن اشاره به نسخههای آنلاین این مجموعه که ١١ اسفندماه در وبسایتهای داخلی و خارجی نمایش فیلم در دسترس مردم قرار خواهند گرفت گفت: برای نمایش این فیلمها در فضای دانشگاهی نیز با وزارت علوم مذکراتی صورت گرفته است که در صورت توافق، برای اکران در دانشگاهها برنامههایی خواهیم داشت. وی همچنین از بیتوجهی تلویزیون برای پخش این فیلمها انتقاد کرد و افزود با وجود اهمیت موضوعی فیلمها و تمرکز بر بحث کارآفرینی و همسو بودن آنها با بحثهای مورد نیاز جامعه مانند اقتصاد مقاومتی، گویا هنوز نیاز پخش این فیلمها از تلویزیون احساس نشده است!
در بخش دیگر این نشست، شیرین پارسی، هایده شیرزادی، علیاصغر حاجیبابا، غلامرضا رسولیان (از گروه طبرستان) و مصطفی لطفی (از گروه پازلی) که همگی از شخصیتهای کارآفرین فیلمهای کارستان هستند از تجربه و نتیجه همکاریشان با این مجموعه با خبرنگاران صحبت کردند.
این نشست خبری با پرسشوپاسخ خبرنگاران پیرامون فیلمها و نحوهی پخش آنها به پایان رسید.
از مجموعه فیلمهای مستند کارستان تاکنون فیلمهای «طبرستانیها» و «بنیانگذار محک» ساخته محسن عبدالوهاب، «پنبه تا آتش» به کارگردانی بهرام عظیمپور، «مادر زمین» ساخته مهناز افضلی، «پازلیها» کار مهدی گنجی و «شاعران زندگی» به کارگردانی شیرین برقنورد به نمایش در آمدهاند.
محسن عبدالوهاب، بهرامعظیمپور، فرهاد توحیدی، امیر اثباتی، منوچهر شاهسواری، کامران ملکی، عباس کوثری، احمدرضا طائی، محمد زمانی، رضا مرتضوی، لیلی فرهادپور و علی موسوی از جمله سینماگران حاضر در این نشست بودند.