علی آشتیانیپور در گفتوگو با ایسنا، بیان کرد:با توجه به اینکه ما در حال انجام یک شیوه جدیدی در روند رای گیری هستیم، نتیجه آرا مردمی جشنواره تا روز دوشنبه اعلام نخواهد شد؛ در این میان بعضی از دوستان ترجیح میدهند تا آخرین روز آماری اعلام نشود ولی برخی معتقدند حداقل وضعیت چند فیلم برتر اعلام شود، زیرا که منتظر هستیم تا تمام فیلمها حداقل یک بار اکران شوند و سپس آمار را اعلام کنیم.
مسئول بخش آرای مردمی سیوششمین جشنواره فیلم فجر ادامه داد: ما از اولین ساعت و از اولین نمایش آمار را ثبت کردهایم و همه سینماهای مردمی شامل رای گیری هستند. رایها در سبدهای مختلفی که تنظیم کننده جدول عدالت ما است، قرار میگیرند و برای اینکه بتوانیم بین فیلمها عدالت و تعادل برقرار کنیم، نیازمند یک کار آماری دقیق و جدی است که براساس ظرفیت صندلیها، مکان قرارگیری سینما و تعداد سانسها، یک نسبت یکسان ایجاد کنیم.
او همچنین گفت: بنابر این اگر آماری که جدول عدالت به ما میدهد با آمار کلان تفاوت زیادی نداشته باشد، میتوانیم آمار همه سالنها را وارد سیستم بکنیم. سال گذشته سبد ما بسیار کوچک بود، اما اکنون بزرگتر شده و شاید مجبور شویم برای هر فیلم تعدادی سالن حذف یا اضافه کنیم تا به تعادل برسیم. یک جدول محاسباتی دقیق وجود دارد که متغیر هایی چون ظرفیت سالن، ساعت و حتی روز اکران فیلم در آن گنجانده شده است؛ فیلمها را کدگذاری کردهایم و در واقع سعی شده از بین فیلمهای 1 تا 22 موقعیتهای یکسانی ایجاد کنیم.
آشتیانی پور بیان کرد: ما از ابتدای جشنواره بخاطر رایگیری به صورت اینترنتی پیشبینی میکردیم که تعداد آراء بخاطر لزوم استفاده از نرم افزار رای گیری پایین میآید با این حال امسال به چند دلیل از این روش استفاده کردیم. یک علت آن اصرار ستاد جشنواره به صرفهجویی در هزینهها و محدودیتهایی بود که وجود داشت. در ابتدا بنا بر این داشتیم که از هر دو روش سنتی و اینترنتی به صورت همزمان استفاده کنیم ولی به لحاظ روانی ممکن بود که وجود صندوقها قابلیت استفاده بیشتری داشته باشد، کما اینکه در گزارشهایی که شب گذشته به دست ما رسید، این امر ثابت شد.
وی با اشاره به اینکه لزوم استفاده از نرم افزار رای دهی ممکن است برای مخاطبان سخت باشد، گفت: ممکن است سخت شدن رایگیری، میزان مشارکت را کمتر کند ولی دامنه رایگیری وسیعتر خواهد بود. ما با پخش تیزرها و تبلیغات در سالنهای نمایش، اطلاع رسانی کردهایم و در تلویزیون هم تبلیغاتی داشتهایم. نکته بسیار مثبت این رایگیری این است که به شدت عواملی که میتوانند بر روی رایگیری تاثیر بگذارند و تخلف ایجاد شود، اصلا تاثیرگذار نیست؛ یعنی اینکه کسی بتواند برود بلیت بخرد و آمارسازی کند وجود نخواهد داشت.
آشتیانی پور در پایان درباره وضعیت سانسهای فوق العاده و تاثیر آنها در رایهای مردمی اظهار کرد: سانسهای فوقالعاده اصلا جزو آمار نیست و ما را از یکسانسازی خارج میکند. بنابر این روی بلیتهای سانسهای فوقالعاده کدی وجود نخواهد داشت و در صورتی که این کد وجود داشته باشد، تاثیری در رایگیری نخواهد داشت، زیرا کد برای سانس فیلم و سالن نمایش کاملا مجزا و به خصوص است و فقط تا یک ساعت بعد از نمایش فیلم ارزش دارد.